Personeelsbeleid

Personeelsbeleid
Bij Lamers High Tech Systems is de cultuur van een familiebedrijf op een unieke wijze samengegroeid met die van een kennisbedrijf, waar intelligente oplossingen worden gevonden voor complexe problemen.

Gezond Boeren Verstand
Dit gebeurt op een verbijsterend eenvoudige manier: het ‘Gezond Boeren Verstand’ wint het van alle intelligent bedachte methoden en organisatievormen. Dat maakt dat de individuele medewerker op zijn eigen wijze (natuurlijk binnen bepaalde kaders) zijn ideeën kan uitwerken en toepassen.

Unieke organisatie
Door deze vrijheid wordt het maximale uit de medewerker gehaald en heeft hij of zij maximaal plezier in het werk. Deze unieke filosofie creëert betrokkenheid waardoor werk gewoon gedaan wordt. Ook als de druk hoog is. Het personeelsbeleid is hierop afgestemd; je merkt dit al bij het eerste kennismakingsgesprek. Het gaat om de persoon: wat kun je bijdragen en pas je in deze unieke organisatie.

Vragen en wensen
Het is dan ook logisch dat vragen vanuit het personeel, mits goed onderbouwd, gehoor vinden bij de directie en waar mogelijk ook gehonoreerd worden. Of het nu gaat om een opleidingswens (persoonlijke ontwikkeling) of bijvoorbeeld ten behoeve van verbetering op het gebied van veiligheid, werkmethode, of kostenbesparing.